Zarządzanie uczestnikami

Uczestnicy badanie na pokładzie i usprawnienie wizyt badanie

Dezaktywacja i aktywacja uczestnika

Dostęp oparty na uprawnieniach Twoje konto użytkownika musi mieć uprawnienia do korzystania z tej funkcji. Jeśli ich nie masz, sekcja lub przycisk akcji są ukryte. Jeśli uważasz, że powinieneś mieć dostęp, a go nie masz, skontaktuj się ze sponsorem badanie /CRO.

Dezaktywacja uczestnika

Gdy uczestnik zakończy udział w badaniu, możesz dezaktywować jego rekord, aby zakończyć gromadzenie danych i zablokować wysyłanie do niego powiadomień. Skorzystaj z poniższych scenariuszy, aby określić, jakie działanie podjąć:

  1. Jeśli uczestnik wycofuje się z badanie lub je kończy, należy wypełnić zdarzenie końcowe, takie jak „Badanie wycofane” lub „Badanie ukończone”. Więcej informacji można znaleźć w sekcji „ Wycofywanie lub kończenie udziału w Badanie ” na stronie „Przeglądanie i aktualizowanie zdarzeń”. W zależności od projektu badanie, możesz zostać poproszony o dezaktywację uczestnika lub system zrobi to automatycznie.
  2. Jeśli uczestnik nie bierze już udziału w okresie próbnym z jakiegoś innego powodu, należy go dezaktywować.
  3. Jeśli rekord uczestnika został utworzony przez pomyłkę, dezaktywuj go. Nie można usunąć rekordów uczestników z Veeva eCOA.

Po dezaktywacji uczestnicy nadal będą mogli logować się do aplikacji, aby uzyskać dostęp do informacji o badanie, a trwające ankiety i zgłoszenia offline będą nadal przetwarzane dla uczestników, jednak nowe prośby o ankiety i powiadomienia nie będą wysyłane.

Aby dezaktywować uczestnika, wykonaj następujące czynności:

  1. Wyświetl dane uczestnika.
  2. Z menu Akcje , wybierz Dezaktywuj uczestnika.
  3. Dodaj powód zmiany.
  4. Wybierz opcję Dezaktywuj.

Uczestnik został dezaktywowany.

Aktywowanie uczestnika

Możesz aktywować uczestnika, który został wcześniej dezaktywowany, jeśli potrzebujesz włączyć zbieranie większej ilości danych. Po ponownej aktywacji uczestnika jego status powraca do Aktywny.

Ankiety, które były dostępne, gdy uczestnik był ostatnio aktywny, nie będą ponownie dostępne. Jeśli chcesz, aby były ponownie dostępne, zaktualizuj datę wydarzenia, z którym powiązane są ankiety.

Aby aktywować uczestnika, wykonaj następujące kroki:

  1. Wyświetl dane uczestnika.
  2. Z menu Akcje , wybierz Aktywuj uczestnika.
  3. Dodaj powód zmiany.
  4. Wybierz Aktywuj.

Uczestnik jest aktywowany.

Jeśli ponownie aktywujesz uczestnika, u którego wystąpiło zdarzenie końcowe, takie jak Zakończenie Badanie lub Wycofanie z Badanie, usuń datę zdarzenia, aby mieć pewność, że uczestnik będzie mógł kontynuować udział w badanie.

Informacja zwrotna